woensdag 9 september 2009

De Mens, Zichtbaar en Onzichtbaar (C.W. Leadbeater)


Dit is het werk over Aura's en gedachtevormen!

Het boek is nieuw uitgebracht (eerst verschenen in 1902) en heeft schitterende platen van aura's met hun betekenissen.

-Zeer zeker een aanrader.
-Oók bij ons - Centrum Assen- in de Bibliotheek te leen voor leden.

-Met 30 gekleurde platen en een hoofdstuk: “Gedachtevormen” van Annie Besant toegevoegd.

Aura’s en gedachtevormen behoren tot het ‘onzichtbare’. De mens is altijd naar het onzichtbare op zoek geweest, maar heeft daarbij vak in het duister moeten tasten, doordat zijn ontwikkeling steeds materialistische en zakelijker werd – zelfs op het gebied van het spirituele. Het doorgronden van het mysterie van de relatie tussen het zichtbare en het onzichtbare is slechts weinigen gegeven. Het vergt oefening in de eerste plaats en een buitengewone gevoeligheid. Zo is dat altijd geweest en zo is het nog steeds. Af en toe komen we iemand tegen wiens vermogen tot het waarnemen van het ‘onzichtbare ‘op ons een onuitwisbare indruk maakt.

Schrijver en helderziende C.W. Leadbeater is zo iemand. In de geschiedenis heeft nog niemand zoals hij helderziend onderzoek gedaan en dat vervolgens met afbeeldingen in ene boek samengebracht. Leadbeater is wat dat betreft ongeëvenaard. Dit is het werk over aura’s en gedachtevormen. Dit bijzonder originele en authentieke boek is voor het eerst verschenen in 1902, in een tijd waarin het publiek nog amper iets over aura’s en gedachtevormen had vernomen. Het kan worden gezien als de tegenhanger van het eveneens door C.W. Leadbeater later geschreven, baanbrekende werd De Chakra’s. Het is een inspirerende gids voor de serieuze zoeker naar de realiteit achter en in onze zichtbare werkelijkheid. Meer dan een gids kan het uiteraard net zijn, omdat de lezer te alle tijde op zijn of haar intuïtie en waarnemingsvermogen zal moeten afgaan.

Uitgeverij de Theosofische Vereniging in Nederland

NUR 720/728
ISBN 978-90-6175-090-1

------------------------

Ook te leen (voor leden) bij onze TVN-Studiegroep Bibliotheek
-----------------------

2 opmerkingen:

 1. Goededag,

  Ik ben even aan het snuffelen naar boeken van C.W.Leadbeater omdat ik op de landelijke studie dag in Naarden een workshop ga geven.
  Mag ik jullie een tip geven?
  Kijk eens naar het volgende boek: Licht op de aura van barbara Brennan, zij is wetenschapper en helderziende en heeft een prachtig boeken geschreven. Zij ziet,heeft onderzocht en beschrijft en tekent wat zij heeft gezien.Ik heb Leadbeater nog niet gelezen, maar ik wilde jullie dit ook niet onthouden, er is meer.

  Met vriendelike groeten,

  Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartelijk dank voor je reactie. Het boek van Barbara Ann Brennan is zeer zeker de moeite waard om te raadplegen, vooral als er aan genezing gedaan wordt. Ze heeft naast het boek "Licht op de Aura", ook het vervolg boek "Bronnen van Licht" uitgegeven.

  Het boek echter van Leadbeater staat een beetje op zichzelf, juist omdat het 't overgieten van de paranormale uitstroom (met zijn vele dito boeken) van deze tijd voorafging. Leadbeater kon verder kijken dan het astrale veld, zogezegd. Er waren toen nog geen aura-foto's, die wel voorspeld zijn dat ze zouden kunnen worden genomen, (zoals werd aangegeven in de esoterische boeken van Alice A.Bailey, door de Meester - Mr.D.K.- die met haar samenwerkte).

  Leadbeater zou je een beetje kunnen zien als de "fotograaf" die alles in beeld omzette d.m.v. afbeeldingen, zoals de schildermeesters uit oude tijden -toen de fotografie nog niet was uitgevonden- de taferelen (zichtbaar) als een fotograaf iets in verf vast konden leggen.

  BeantwoordenVerwijderen